06-12-03

Van Sint-Maarten tot Sinterklaas

Van Sint-Maarten mag ik hier van mama en papa niets zeggen. Daarvoor ben ik nog veel te jong. Wat papa en mama wel tegen elkaar gezegd hebben vandaag is dat ze precies een jaar geleden te weten gekomen zijn dat ik er aankwam.
Het was een vrijdagavond en papa was vroeg thuis van zijn werk, zoals elke vrijdagavond. Papa was wat vies, want de sint had op papa's werk alleen maar wat snoep gebracht in de keuken en niet aan iedereen persoonlijk iets. En die advocaten die moeten wel hard werken, maar ze smikkelden volop op hoge snelheid al dat snoep op.
Omdat ie toch nog met zijn punten naar de boekhandel moest voor een encyclopedie op cd-rom, zond mama hem ook naar de apotheek. In die apotheek moest papa voor de eerste keer een zwangerschapstest halen. Papa vond het wel wat vroeg, maar mama wist van geen wachten en papa kan toch geen neen zeggen tegen mama. Papa heeft dan met de bibber in zijn een zwangerschapstest gevraagd en bijna achterover gevallen van hoeveel dat dat kost.
Thuisgekomen heeft mama eerst zeer goed de bijsluiter bestudeert (sic) en dan maar een plasje gewaagd. Vijf minuten moesten papa en mama wachten. En maar wachten totdat ze die twee streepjes zagen verschijnen. En die twee streepjes die wilden zeggen dat mama zwanger was. Die streepjes vertelden nog niet dat ik een jongentje ging zijn, zo'n lief dik ventje dat veel lacht en altijd alles leeg drinkt of op eet.
En nu zijn we een jaar later, en vandaag ben ik begonnen met nieuwe zuigspenen en een volle fruitpap. En mama die is een beetje ziekjes, en dus vandaag geen mamamelk meer, maar misschien zal ze het later toch nog eens proberen. Dat heb ik in haar ogen al willen zien.

21:43 Gepost door Renaat Vinckier | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

spellingsregels Dag Renaat,

Gelokt door je mooie foto, lazen we je tekstje over het wedervaren van je papa en mama rond de Sint-Maartenperiode vorig jaar.
TIP: Vraag eens aan je papa je de dt-regels uit te leggen. Die zal je ongetwijfeld kunnen diets maken dat "heeft bestudeerd" met een 'd' is op het einde.
De rest was ook grappig, ;-).

Steven en An

Gepost door: steven en an | 12-12-03

De commentaren zijn gesloten.