Als er bezoek komt bakt mama vaak een Tarte Tatin. Het recept heeft
ze van televisiekok Piet Huyzentruyt en het is echt niet moeilijk.
Hier komt het:
Ingrediënten
- 500 à 800 g Jonagolden
- 150 g boter· rol bladerdeeg
- 250 g suiker
Bereiding
Appels in 8 snijden. Pan op het vuur zetten met suiker en boter.
Laat deze smelten. Dit mengsel in een vorm gieten en er de appels
op schikken. Het geheel goed aandrukken en de bladerdeeg er bovenop
leggen.
45 minuten bakken op 180° C. Je kan kaneel toevoegen aan het
suiker-botermengsel.
NB 1: Niet schrikken als je merkt dat er heel wat sap in deze taart
zit als je ze uit de oven haalt. Dit is normaal. Ik laat dit sap
dan ook eerst weglopen vooraleer de taart om te draaien.
NB 2:Om de taart gemakkelijk te ontvormen leg ik alvorens het
suikerbotermengsel in de vorm te doen het papier van de rol
bladerdeeg in de vorm.
Hier zit ik op de schoot van nonkel Stefaan. Nonkel Stefaan is de schoonbroer van mijn papa. Hij is de handige Harry van de familie. Ik zal maar zijn telefoonnummer niet geven anders krijgt hij het te druk, want hij is al de papa van mijn nichtje Erientje. Erientje is morgen 7 jaar.
De commentaren zijn gesloten.